Låt solen stråla och vinden vina!

Det är en väldigt spännande tid där ena dagens dystra nyheter om klimatförändringarna följs upp av spännande nyheter om nya tekniker inom förnybar energi dagen därpå.
Stina Yones, vd Utellus

Bilmärke efter bilmärke tävlar i att presentera sina kommande elbilar. Solcellstillverkare slår försäljningsrekord och länder som tidigare investerat tungt i kolkraft ändrar kurs helt och satsar på förnybar energi.

Visst är utmaningarna fortfarande enorma och fullständigt avgörande. Men med en breddad insikt bland konsumenter och där företag av frivillig kraft går emot sitt lands president för att ta sin del av ansvaret så känns det ändå hoppfullt. Den allmänna känslan av att ”vad jag som enskild konsument gör spelar ingen roll”, byts ut mot en aktiv medvetenhet där vi faktiskt både vill göra skillnad och känner att vi faktiskt gör det.

I denna tid så känns det därför lika självklart som roligt för oss som energibolag att inte bara fortsätta, utan till och med öka våra satsningar för att bidra till visionen om ett 100% förnybart och hållbart energisystem. Vi står mitt i ett paradigmskifte där elektrifieringen kommer ta oss med storm.

Sedan 2005 har vi som OX2 satsat hela vår kraft och vårt hjärta i dessa frågor. Nu kavlar vi upp ärmarna ännu mer och lanserar Utellus. Och det är vår stora förhoppning att vi ska få med dig och alla dina vänner och allas deras vänner i att göra medvetna, smarta och hållbara val när det gäller att ta vara på de naturliga resurser vi har för att producera den energi vi gör av med. För numera är det faktiskt fullt möjligt.

Så välkommen solen, välkommen vinden och välkommen du som vill vara med och förändra.

Hälsar vi på Utellus – solenergi och vindkraft från energibolaget med Sveriges nöjdaste kunder.

Stina Yones, vd Utellus