Nu händer det!

Solelen är nu det som växer snabbast av alla kraftslag i världen. Enligt färska siffror från den internationella energimyndigheten IEA ökade ny solkapacitet med 50% under 2016. Prognosen för 2022 skrivs därmed upp till att förnybara energikällor då kommer att motsvara ca hälften av energin vi får från kolkraft globalt sett.

– Vi är mitt inne i ett stort system- och paradigmskifte för förnybar energi. De glädjande siffrorna som kommer nu är ett av många tydliga bevis på detta. Därmed ökar hoppfullheten för vår mission om att det går att förena en 100% förnybar energimarknad med ett samhälle i tillväxt, säger Stina Yones VD för Utellus.

Energi från kolkraft är fortfarande den största källan till all den energi som vi tillsammans gör av med på vårt klot. Denna kolproduktion tog 80 år att bygga upp. Det som sker nu inom förnybart och med solenergin händer så otroligt mycket snabbare. Bara inom 4 år prognostiseras den förnybara energin motsvara mer än den totala energin som Kina, Indien och Tyskland gör av med tillsammans.

– Nyheter som dessa ger oss på Utellus energin att fortsätta vår arbete med att hjälpa svenska konsumenter att ställa om till sol, vind och andra hållbara energikällor. Intresset för solceller märks tydligt även här i Sverige och förfrågningarna för att själva kunna producera sin el med solpaneler på taket har ökat markant. Det är väldigt glädjande att det blir fler och fler som vill ta ett aktiv roll här – för att det är bra för jorden, för att det är kul och för att det får oss att må bra, avslutar Stina.

Välkommen till oss på Utellus för att realisera dina visioner om egna solceller. Våra solrådgivare står redo med allt från att svara på dina frågor om solenergi till att praktiskt hjälpa dig med allt fram tills din egen solproduktion är igång. Utellus är också det elbolag som har ambitionen att bli den bästa partnern även därefter, när panelerna sitter på taket och levererar energi till ditt eget hem eller fastighet.

Tjäna pengar på ditt tak!

Bli självförsörjande med den allra renaste formen av energi – solenergi. Se hur mycket du kan spara med solceller på ditt tak: