Solceller i Åkersberga

Utellus installerar solceller på villor, radhus, fritidshus, bostadsrättsföreningar och lantbruk i stora delar av landet. Läs mer om några av våra senaste installationer i Åkersberga utanför Stockholm.

Det har aldrig varit så ekonomiskt fördelaktigt och enkelt att installera solceller som nu. Som egen elproducent tjänar du pengar på att slippa köpa el och får dessutom bra betalt för den el du producerar och inte själv använder. Dessutom får privatpersoner och företag 30% av installationskostnaden i bidrag från staten och bygglovet slopas fr.o.m den 1:a augusti 2018.

”Det är väldigt tillfredsställande att producera sin egen el!” – Sven Jönsson, Åkersberga

Ångbåtsentusiasten Sven Jönsson i Åkersberga har alltid varit road av energi och kraftöverföring – och efter många år med solfångare och vindandelar var tiden mogen för solceller.

“Jag äger vindandelar och har varit elkund hos Utellus sedan fem år och är jättenöjd. När det blev dags att förverkliga idén om solceller så var det självklart att fråga dem. Jag tog visserligen in offerter även från andra bolag – men Utellus hade bäst pris. Allt har funkat jättebra; Utellus har hjälpt mig med pappersexercisen och olika tillstånd,” säger Sven Jönsson. Läs mer om familjen Jönssons resa till solceller.

Solceller i Åkersberga
Familjen Jönssons villa med 30 solpaneler i Åkersberga.

“Tanken på solceller föddes när vi fick hem vår Tesla.” – Michael Persaud, Åkersberga

Det började med att familjen Persaud skaffade en Tesla och tyckte att det skulle vara roligt att kunna tanka bilen med egenproducerad el. Nu sitter det en färdig solcellsanläggning på villan hemma i Åkersberga. Nästa steg blir att investera i batterier så att de själva kan lagra sin energi.

“Vi jämförde flera olika alternativ men Utellus hade bäst kostnadsbild. Dessutom hade de flera olika solcellspaket att välja på. Ett lite billigare, ett mittemellan och ett lite dyrare. Det gav oss valfrihet, samtidigt som det var enkelt att bestämma sig,” säger Michael Persaud. Läs mer om familjens Persauds resa till solceller.

Solceller i Åkersberga
Familjen Persauds villa och garage med 48 solpaneler i Åkersberga.

All Inclusive – allt ingår

Tack vare vårt breda sortiment kan vi anpassa installationer till olika hustyper och individuella förutsättningar. Din personliga solrådgivare på Utellus hjälper dig från start genom planering och design till nyckelfärdig installation och ser till att du kommer igång med egen produktion av förnybar el. Vi har redan hjälpt många kunder att förverkliga sina planer om solceller – nedan kan du läsa deras berättelser och ta del av deras erfarenheter.

Tjäna pengar på ditt tak!

Gör en gratis solvärdering och få direkt svar på hur mycket energi just ditt tak kan producera och vad det skulle kosta dig.