Solivinds föreningsstämma 2018

Den 4 juni hölls den årliga föreningsstämman för Solivind El Ekonomisk Förening i Garnisonens lokaler i Stockholm.

Dagen började med en presentation av Bee Urban:s koncept på byggnadens tak där de driver biodling, blomsterbäddar och grönsaksland. I samarbete med Utellus har Bee Urban installerat solpaneler på labbets sedumtäckta tak. Solenergin kommer att användas för att driva ekologiska inomhusodlingar, kök och ett grönskande uterum.

Stämman inleddes genom att presentera Anna-Karin Andersen som tf. vd medan Stina Yones är på mammaledighet. Anna-Karin, som i grunden är ekonom, har jobbat i olika roller hos Utellus de senaste 6 åren, senast som ansvarig för vår kundservice och försäljning.

Under stämman gick vi bl.a. igenom föreningens produktion och ekonomi under 2017.

Johan Ihrfelt, koncern-vd och grundare av OX2 Group, höll en presentation om OX2 och energimarknaden. Johan passade även på att tacka Anders Malmström för 12 års betydelsefullt arbete för föreningen – tack Anders! Björn-Åke Wilsénius valdes in som ny ordförande. Han kommer att ha ordföranderollen i ett år och sedan kommer det att ske ett omval av ordförande i föreningen.

Två nya ledamöter valdes – Saira Alladin och Christina Hillforth.

Saira jobbar som Regionchef Kraftsystem på Sweco Energuide AB och ansvarar där för en verksamhet inom elnät och elmarknaden som omfattar 150 medarbeare. Saira har stor erfarenhet av elmarknad och tar med sig en omfattande erfarenhet till styrelsen. Saira var 2017 nominerad till priset som Årets Kraftkvinna 2017 och röstades fram som en av de tre viktigaste kraftkvinnorna i Sverige.

Christina har stor erfarenhet av etablering och drift av vindkraft genom bl.a. Vindins verksamhet i Finland. Hon har även varit Energy Director på Akzo Nobel och har under många år arbetat med och varit drivande i frågor som rör hållbarhet. Christina har även stor erfarenhet av styrelsearbete, inom bl.a. vindkraftsområdet.

Efter stämman åt vi en fantastisk middag på restaurang K-märkt. Deras vision är att laga god mat på ett kreativt och hållbart sätt. Menyn förnyas dagligen av kockarna som genom att ta vara på säsongens (eller de råvaror som finns tillgängliga just nu) arbetar i varje steg med hållbarhet och för att minimera matsvinnet. Just denna kväll serverades burrata, gröna ärtor, mynta och ramslöksolja till förrätt. Till varmrätt fick vi röding, mandelpotatiscreme, primörer och hollandaise.

 

Handlingar från stämman hittar du här.