Utellus får ännu en topp-placering om de nöjdaste elkunderna i Sverige

Svenskt Kvalitetsindex (SKI) har gjort sin årliga undersökning och Utellus hamnar på en tredjeplats bland de elbolag som har de nöjdaste elkunderna på privatmarknaden i Sverige. Det var mycket jämnt i toppen, endast decimaler skiljer.

– Det är härligt att se att våra kunder är fortsatt mycket nöjda med oss och det vi levererar. Trots att vi gör ett bättre resultat än förra året så räckte det inte till att behålla förstaplatsen som vi har haft de senaste fyra åren. Det är väldigt små marginaler som skiljer de bästa bolagen nu. Vi kommer att göra allt vi kan för att både bibehålla det förtroende som vi har fått och även se om det finns saker som vi kan göra ännu bättre, säger Anna-Karin Andersen, tillförordnad vd på Utellus.

Det är femte gången som Utellus deltar i SKI:s undersökning och Utellus har sedan dess intagit en stabil plats i toppen i kundernas rankning. I år fick Utellus ett genomsnittligt index på 77,2 av 100 jämfört med 76,7 förra året. I en jämförelse med övriga bolag ligger Utellus fortfarande bäst till inom image, produktkvalitet, service och prisvärdhet över tid.

Elbolag med de nöjdaste kunderna 2018 på privatmarknaden, enligt SKI:

  1. Karlstads Energi – 77,9
  2. Upplands Energ – 77,7
  3. Utellus – 77,2
  4. Jämtkraft – 74,8
  5. Jönköping Energi – 74,2

Energibranschen har som bransch ett lågt förtroende med ett genomsnittligt kundnöjdhetsindex på 65,9 av 100.

För mer information kontakta:
Ellinor Sönne, Kundservice & Försäljning, e-post: ellinor.sonne@utellus.se