Saira Alladin, Solivinds ledamot – Årets Kraftkvinna

Kraftkvinnorna, som arbetar för att synliggöra och lyfta kvinnor i energisektorn, delade ut sitt årliga pris till Saira Alladin som sedan i somras är ny ledamot i Solivind.

Saira jobbar som Regionchef Kraftsystem på Sweco Energuide AB och ansvarar där för en verksamhet inom elnät och elmarknaden som omfattar 150 medarbetare. Hon har stor erfarenhet av elmarknaden och nominerades faktiskt till Årets Kraftkvinna redan 2017 då hon röstades fram som en av de tre viktigaste kraftkvinnorna i Sverige.  Men i år har hon alltså vunnit det ärofyllda priset Årets Kraftkvinna 2018!

Vi är oerhört glada för Sairas skull och vill givetvis ta tillfället i akt och gratulera henne till detta. Sedan årets föreningsstämma är Saira en av Solivinds nya ledamöter. Det är fantastiskt att få ta del av den kunskap och inspiration som Saira kan erbjuda oss.

Kraftkvinnorna lyfter vikten av jämställdhet och vill inspirera fler att arbeta inom energisektorn. Genom att synliggöra alla de kompetenta kvinnor som redan finns i vår bransch hoppas de att kunna främja mångfalden och locka fler till denna bransch som ständigt är i utveckling, särskilt nu då klimathotet är ett faktum och vi behöver kompetens från en bredare marknad för att kunna hitta en lösning på det tillsammans.

Foto: kraftkvinnorna.se