Ladda-hemma-stödet är tillbaka!

Ladda-hemma-stödet till privatpersoner är tillbaka och ansökan öppnar den 1 augusti. Det innebär att du som vill installera en laddstation för elfordon hemma kan få bidrag på upp till 50% av material- och arbetskostnaderna.
Halo laddbox och Tesla

50 miljoner kronor till Ladda-hemma-stödet

I vårändringsbudgeten finns 750 miljoner kronor avsatta för Klimatklivet och Ladda-hemma-stödet. 50 miljoner kronor kommer att fördelas till Ladda-hemma-stödet för privatpersoner. Det gör det möjligt för dig som vill installera en laddstation för elfordon hemma att få bidrag på upp till 50% av material- och arbetskostnaden. Som mest kan du få 10 000 kronor som stöd per fastighet.

Hur ansöker jag om Ladda-hemma-stöd?

Naturvårdsverket handlägger alla ansökningar och du ansöker om stödet via deras e-tjänst. Du kan även skicka in ansökan via e-post eller brev men då blir handläggningstiden flera månader, därför rekommenderas e-tjänsten.

Vi hjälper dig att hitta rätt laddbox

Utellus erbjuder en av de bästa laddboxarna på marknaden – Halo Wallbox. Med sin snygga design och fantastiska mjukvara är det en laddbox i toppklass. Läs mer och skicka in en intresseanmälan.

Halo laddbox