På Utellus erbjuder vi grön el som hämtas från sol och vind – vilket alla är förnybara energikällor som varken släpper ut koldioxid eller förbrukar jordens resurser. Kort beskrivet, så gör ditt val faktiskt större skillnad än du tror

Låt oss berätta mer.

Grönt elavtal utan baktanke eller konstigheter

Vi vill göra det så enkelt och rättvist som möjligt att välja ett grönt elavtal. Av den anledningen erbjuder vi bara energi som kommer från förnybara källor och har ett enda elavtal – rörligt

Det innebär att alla kunder får samma pris och inga lockpriser som smyghöjs eller långa bindningstider. Grön el rakt upp och ner helt enkelt.

Oberoende av om du investerar i solceller, blir andelsägare i våra vindkraftverk, säljer tillbaka din överproduktion från solceller eller ”bara” vill ha ett bra elavtal som är märkt med Bra Miljöval är du varmt välkommen till oss.

Kort information om våra gröna elavtal:

 

  • Rörligt elavtal, vilket historiskt sett är det mest fördelaktiga för dig som kund.
  • Utöver elen tillkommer en månadsavgift på 47 kr inkl. moms.
  • 100% av elen som vi säljer kommer från förnybara energikällor som sol och vind.
  • All el är självklart märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval
  • Med oss slipper du bindningstider.
  • Vi köper gärna din överskottsel om du har solceller på taket.
  • Vi har Sveriges nöjdaste kunder – flera år i rad. 
  • Priset är marknadens spotpris + 2 öre/kWh. Läs mer om aktuellt rörligt elpris och jämförelsepriser här.

grön miljö

Vikten av att välja grön el

Vår jord värms upp på samma sätt som ett växthus. Växthusgaser, såsom koldioxid, hindrar solens värmestrålning från att reflekteras ut i rymden. Värmen studsar istället fram och tillbaka i atmosfären för att värma upp jordytan.

Växthuseffekten är alltså bra för livet på jorden – men enbart till viss del. Att vi med åren har ökat koldioxidutsläppet markant har medfört att växthuseffekten istället har skenat iväg och blivit skadlig. Det har medfört att vi nu måste ta ansvar för miljön som på grund av oss tar stor skada.

Att välja grön el är då det bästa alternativet som du som ansvarstagande konsument kan välja då det har minimal klimatpåverkan.

Bli kund hos elbolaget med de nöjdaste kunderna

Är du sugen på att byta till ett grönt elavtal? Bra ide! Det finns mycket att säga om grön el och varför det av ett flertal anledningar är ett bra initiativ att välja ett grönt elavtal. Vill du veta mer om vad vi kan erbjuda dig utefter dina behov och förutsättningar? Ta gärna kontakt med oss, så berättar vi mer.

Framtiden är ljus, så missa inte en sekund av den. Tillsammans med dig driver vi utvecklingen mot 100% förnybar energi.

Välkommen till oss på Utellus.

Vi hörs!

Bli elkund här

PrivatpersonFöretag Kontakta oss