Ladda bilen där du oftast har den parkerad och installera laddbox för elbil hemma

Är du intresserad av att installera laddbox för elbil, men känner dig osäker på vad du ska tänka på inför installationen? Vi förstår dig, för lätt eller självklart är det inte om det är ny mark. 

Därför har vi sammanställt de vanligaste frågorna och svaren kring laddning hemma.

Lyckades vi fånga ditt intresse direkt? Skicka in en intresseanmälan.

Laddbox – en installation som gör livet med elbil lättare 

Att ladda bilen ska vara en enkel del av rutinen i ditt vardagliga liv. Med en egen laddbox hemma kan du effektivisera laddtiden och säkra att din bil är laddad när du behöver den. 

På Utellus vill vi göra det så enkelt som möjligt för dig och kan erbjuda den optimala laddboxen till din elbil och sköter därefter allt från leverans till installation. 

Ännu enklare bör livet med elbil och egen laddbox vara. Därför når du alla inställningar till laddboxen via molnet. Det innebär alltså att du kan välja att starta eller avbryta laddningen genom datorn eller mobilen, samt låsa eller låsa upp laddboxen åt någon annan via molnet. 

All användardata lagras även i molnet så att du enkelt kan se förbrukningsmönstret och exempelvis anpassa laddningen efter timmätning eller produktion från eventuella solceller.

laddbox

Är det säkert med en laddstation för elbil hemma?

Det är säkrare att ladda bilen via en laddbox istället för i ett vanligt vägguttag. Det beror på att laddboxen klarar av hög belastning under lång tid till skillnad från ett vanligt vägguttag, samt att laddtiden blir längre och ofta är oberäknelig i ett vägguttag. Samtidigt som den dagliga användningen av Mode 2-kabeln, vilken ofta följer med bilen, sliter på både kabeln och kontakten.

Vad har en laddbox till en elbil för pris?

Kostnaden för en laddbox till elbilen beror på vilket märke och vilken modell du väljer. Vi på Utellus erbjuder en av marknadens minsta laddboxar som smälter in perfekt i garaget, på fasaden eller vid kontoret. Ingen detalj i det smarta, eleganta formspråket har gått skaparna obemärkt förbi.

Pris för laddboxen: från 19.300 kronor (inkl. moms) och då ingår leverans och installation.

Laddbox Typ 1 eller Typ 2 – vilken ska jag välja?

Biltillverkarna är inte eniga gällande laddkontaktens utformande. Därav finns det två olika sorter – Typ 1 och Typ 2. Låt oss förklara närmare.

Typ 2 är den europeiska standarden. Rekommendationen är att välja en laddbox med Typ 2-uttag. Har du en bil med Typ 1-uttag, är rekommendationen ändå att du köper en laddbox med Typ 2-uttag och komplettera med en lös kabel med Typ 2 i ena änden. 

Viktigt att tänka på är att Naturvårdsverkets laddboxbidrag, som du som privatperson får söka, bara gäller laddboxar med Typ 2.

Kan jag söka bidrag för att installera laddstation hemma?

Ja! Du som är privatperson kan du ansöka om bidrag till laddbox för elfordon. Du som ansöker om bidraget för laddstationen måste äga eller ha nyttjanderätt till fastigheten i fråga. 

Du kan få bidrag för hälften av den totala kostnaden för själva laddboxen, material och arbetskostnaden vid installationen. Som mest kan du få 10.000 kronor i bidrag per fastighet.

Kontakta oss för mer information

Ska du installera en laddbox hemma och vill ha mer information om vad vi kan erbjuda dig? Ta gärna kontakt med oss och berätta om ditt behov och hur du tänker, så tar vi det därifrån.

Laddbox elbil

HALO Wallbox™

HALO Wallbox™ är en av marknadens minsta laddboxar och är tillverkad av återvunnen aluminium. Utöver den snygga designen är HALO Wallbox™ robust och pålitlig med smart mjukvara som du kommer åt via molnet.

Pris från 19 300 kr (ink. moms) och då ingår leverans och installation.

Produktspecifikation, laddbox HALO Wallbox

laddstation elbil hemma

Varför ska du välja ChargeAmps laddbox?

Snygg design

Vi erbjuder en av marknadens minsta laddbox, HALO Wallbox™, som smälter in perfekt i garaget, på fasaden eller vid kontoret. Ingen detalj i det smarta, eleganta formspråket har gått skaparna obemärkt förbi.

Användarvänligt

De Svenska skaparna, ChargeAmps, lägger stor vikt vid att det ska vara enkelt att övergå till förnybar energi i samhället. Därför genomsyras all design av användarvänlighet. Att ladda bilen med HALO Wallbox™ ska vara en enkel del av rutinen i ditt vardagliga liv.

Enkel åtkomst via molnet

Du når alla inställningar till laddboxen via molnet. Du kan alltså välja att starta eller avbryta laddningen genom datorn eller mobilen. Du kan även låsa eller låsa upp laddboxen åt någon annan via molnet. All användardata finns i molnet så att du kan lätt se över förbrukningsmönster och till exempel anpassa laddningen efter timmätning eller produktion från din solceller.

laddbox elbil pris

Intresseanmälan - laddbox

    Genom att fylla i och skicka in dina uppgifter i detta formulär intygar du att du har läst och förstått vår Integritetspolicy.

    Tack för din intresseanmälan!

    Vi återkommer till dig inom kort.

     

    Passa på att läsa de senaste nyheterna från Utellus.