Nyheter

article image

En miljon nya laddstolpar i Europa?

Ett av EU-kommissionens förslag för att få unionen på fötter igen efter coronapandemin är att bygga en miljon laddstolpar som del i det föreslagna 7 900 miljarder stora krispaketet.
article image

Året sista ansökningsdag för investeringsstöd blir 7 juli

Regeringen har beslutat om framflyttat datum för slutförande av solcellsinstallationer till sista juni 2021 men har också i samband med detta beslutat om att införa ansökningsstopp för solcellsstödet till 7 juli 2020.
article image

Grönt stöd till solceller

Finansdepartementet har lämnat in ett förslag om att införa ett avdrag för privatpersoner som installerar grön teknik. Stödet föreslås fungera på liknande sätt som rot- och rutavdraget så att köparen får del av skattelättnaden direkt.
article image

Mer pengar till solcellstödet i vårändringsbudgeten

Regeringen, Centern och Liberalerna skjuter till 200 extra miljoner i vårändringsbudgeten och det extra tillskottet ökar det totala stödet för 2020 till drygt en miljard kronor.
article image

Stor ökning av antalet mindre solcellsanläggningar

Ny statistik från Energimyndigheten visar att antalet nätanslutna solcellsanläggningar 2019 uppgick till totalt 44 000 stycken - en ökning med cirka 43 procent från året innan. Detta syntes också i den installerade effekten som ökade med cirka 70 procent till 698 MW (411 MW 2018). 
article image

Rekordhögt antal registrerade elbilar första kvartalet 2020

Registreringen av laddbara bilar ökade med totalt 94 procent i januari och andelen laddbara bilar som registrerades av den totala siffran var rekordhöga 30,7 procent - den högsta registrerade siffran någonsin.