Nyheter

article image

4 saker att tänka på när du ska byta elavtal

Kanske ska du flytta eller så kanske du bara vill byta till ett schysstare elavtal. Oavsett anledning, så finns det några praktiska saker som du behöver göra för att få elleveransen på plats i din nya bostad.
article image

Så mycket pengar kan du spara på att installera solceller

Att installera solceller är en lika bra investering för plånboken som för klimatet. Som privatperson kan du över tid spara in din investering och faktiskt börja tjäna pengar på dina solceller redan från dag ett.

Vår solrådgivare Joakim Setterberg förklarar hur det är möjligt att spara pengar på sina solceller och vad man kan förvänta dig av dem.
article image

Så fungerar solceller i Sverige under vinterhalvåret

Under sommaren är det i princip möjligt att vara helt självförsörjande på sina solceller. Men hur effektivt är det egentligen med solceller under hösten och vintern när dagarna inte bjuder på lika många soltimmar?
article image

Ökar värdet på huset om man installerar solceller?

Att solceller blir en allt vanligare syn på svenska hustak förvånar oss inte. Med solceller på taket blir ditt hus mer attraktivt ur flera aspekter – på såväl kort som lång sikt. Men hur kan en solcellsanläggning egentligen öka värdet på ett hus?
article image

Nytt ROT-avdrag för solceller införs 2021

Efter årsskiftet kommer det nya ROT-avdraget för solceller att träda i kraft. Tidigare i veckan presenterade regeringen tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna förslaget som innebär en mer kraftfull stimulans för privatperson som installerar solceller, men också batterilösningar och laddstolpar.
article image

En miljon nya laddstolpar i Europa?

Ett av EU-kommissionens förslag för att få unionen på fötter igen efter coronapandemin är att bygga en miljon laddstolpar som del i det föreslagna 7 900 miljarder stora krispaketet.