Nyheter

article image

Detta är vad som gäller för det gröna avdraget för solceller, batterier och laddboxar 2021

Det har under en längre tid varit på tapeten att ett grönt ROT-avdrag ska införas och ersätta det investeringsstöd som togs bort i somras. Nu är det äntligen klart.
Från och med i år kommer det att vara möjligt att göra avdrag på 15% av arbets- och materialkostnaden vid installation av en solcellsanläggning, samt 50% på arbets- och materialkostnaden för installation av batterier eller laddbox. Här hittar du allt du behöver veta!
article image

10 frågor och svar om att ladda elbilar

Om du funderar på att köpa en laddhybrid eller elbil, så är en viktig del att tänka på hur du ska ladda den såväl hemmavid som när du är på resande fot.

Hur fungerar laddningen? Vilka olika uttag finns och vilka gäller? Vad betyder olika begrepp?

Därför har vi sammanställt tio viktiga och vanliga frågor och svar att ha koll på när det kommer till laddning av din laddbybrid eller elbil ⚡️
article image

Guide: Förstå termerna i solcellsofferten

I ett solcellssystem är de flesta komponenterna standardiserade. Men trots det kan en solcellsoffert snabbt förvirra även den som är ordentligt påläst. 

Kort och gott finns det en uppsjö av olika modeller och variationer av de ingående komponenterna i ett solcellssystem.
För att göra allt tydligare har vi sammanställt en guide med vanliga termer som du kan utgå ifrån när du ska tolka offerten som du har tagit emot ☀️
article image

5 saker att tänka på när du jämför solpaneler

Tycker du att det är svårt att veta vad som är vad, och vad som är viktigt när du ska välja solpaneler? Det är du inte ensam om. När du ska installera solpaneler finns det en del saker som är bra att ha koll på innan du bestämmer vilka du ska montera.

Därför har vi sammanställt 5 konkreta punkter att utgå ifrån som förhoppningsvis underlättar för dig när du ska jämföra solpaneler ☀️
article image

Solenergi – den globala elmarknadens nya vinnare

Utsläpp från energisektorn under 2020 beräknas att minska med 7% till följd av coronapandemin. Det visar en ny rapport från Internationella Energimyndigheten (IEA).

Enligt rapporten är solenergin den globala elmarknadens stora vinnare, vilket Energimyndigheten styrker genom statistik över den stora ökningen av nätanslutna solcellsanläggningar i Sverige 2019.
article image

4 saker att tänka på när du ska byta elavtal

Kanske ska du flytta eller så kanske du bara vill byta till ett schysstare elavtal.

Oavsett anledning, så finns det några praktiska saker som du behöver göra för att få elleveransen på plats i din nya bostad.
Utellus har sammanställt en lista med 4 saker att tänka på och göra för ett så smidigt byte som möjligt.