Nyheter

article image

5 saker att tänka på när du jämför solpaneler

Tycker du att det är svårt att veta vad som är vad, och vad som är viktigt när du ska välja solpaneler? Det är du inte ensam om. När du ska installera solpaneler finns det en del saker som är bra att ha koll på innan du bestämmer vilka du ska montera.

Därför har vi sammanställt 5 konkreta punkter att utgå ifrån som förhoppningsvis underlättar för dig när du ska jämföra solpaneler ☀️
article image

Solenergi – den globala elmarknadens nya vinnare

Utsläpp från energisektorn under 2020 beräknas att minska med 7% till följd av coronapandemin. Det visar en y rapport från Internationella Energimyndigheten (IEA. Enligt rapporten är solenergin den globala elmarknadens stora vinnare, vilket Energimyndigheten styrker genom statistik över den stora ökningen av nätanslutna solcellsanläggningar i Sverige 2019.

article image

4 saker att tänka på när du ska byta elavtal

Kanske ska du flytta eller så kanske du bara vill byta till ett schysstare elavtal. Oavsett anledning, så finns det några praktiska saker som du behöver göra för att få elleveransen på plats i din nya bostad.

Utellus har sammanställt en lista med 4 saker att tänka på och göra för ett så smidigt byte som möjligt.
article image

Så mycket pengar kan du spara på att installera solceller

Att installera solceller är en lika bra investering för plånboken som för klimatet. Som privatperson kan du över tid spara in din investering och faktiskt börja tjäna pengar på dina solceller redan från dag ett.

Vår solrådgivare Joakim Setterberg förklarar hur det är möjligt att spara pengar på sina solceller och vad man kan förvänta dig av dem.
article image

Så fungerar solceller i Sverige under vinterhalvåret

Under sommaren är det i princip möjligt att vara helt självförsörjande på sina solceller.

Men hur effektivt är det egentligen med solceller under hösten och vintern när dagarna inte bjuder på lika många soltimmar?
article image

Ökar värdet på huset om man installerar solceller?

Att solceller blir en allt vanligare syn på svenska hustak förvånar oss inte. Med solceller på taket blir ditt hus mer attraktivt ur flera aspekter – på såväl kort som lång sikt. Men hur kan en solcellsanläggning egentligen öka värdet på ett hus?