Framtiden är ljus. Missa inte en sekund av den.

Utellus är det lilla elbolaget med de stora ambitionerna. Vi har sedan starten 2006 haft en vision om ett 100% förnybart och hållbart energisystem. Resan har bara börjat, följ med oss på resten av äventyret.
Monokristallina solceller

Utellus är i grunden ett elbolag som erbjuder 100 procent förnybar el från vind till våra kunder. Vi strävar efter att tillsammans med våra kunder och användare bygga ut det hållbara och förnybara energisystemet. Det betyder att vi inte bara vill förmedla grön el mellan köpare och säljare – vi vill också se till att det kommer in mer ren el i systemet. Sedan 2006 har vi erbjudit privatpersoner och företag möjlighet att investera som delägare i vindkraft och sedan ett par år tillbaka hjälper vi även de som vill producera egen solel att göra det på bästa sätt.

Vi har hittills hjälpt drygt 4 000 kunder att producera sin egen el, och har utöver det ett stort antal rena elkunder hos oss. Vi är oerhört tacksamma över att flera år i rad placerat oss topp 10 enligt Svenskt Kvalitetsindex oberoende mätning om ”Sveriges Nöjdaste Kunder”.

Utellus ingår i Peas Industries koncernen med verksamhet inom vindkraft, solenergi, bioenergi och geoenergi. Peas Industries har genom dotterbolaget OX2 utvecklat, byggt och förvaltat ett stort antal anläggningar för förnybar energi i Norden. Vi har uppfört vindparker åt IKEA och Google. Vi har hjälpt stora finansiella institutioner att förverkliga sina hållbara energisatsningar och vi har utvecklat en av Sveriges största biogasanläggningar. Bara för att nämna några exempel. Men det bästa och mesta har vi ändå framför oss i vår vision om en omställning till en 100% hållbar och förnybar energisektor. Vi går onekligen en spännande framtid till mötes.

advisor image

Kontakt

Ring, maila eller chatta med oss för att bli elkund, få en solvärdering eller för att höra mer om andelsägd vindkraft.

Telefon 0771 - 81 87 00
E-post hej@utellus.se

Öppettider
Vardagar 09:00-16:00
Lunchstängt 11:00-12:00
Sommarstängt vecka 30.

Förslagslåda
Har du en idé om hur vi kan bli bättre? Skicka in ditt förslag via vår Förslagslåda!

Medarbetare

Team member
Joakim Setterberg, Försäljning
Team member
Monica Welander, Kommunikation & Press
Team member
Julia Karlsson, Kundservice
Team member
Olov Höiby, Solrådgivare
Team member
Sandra Nilsson, Ekonomi
Team member
Eva-Mai Maripuu, Kundservice (föräldraledig)

Partners & organisationer

Partner

Elkedjan

En av Sveriges största kedjor för elinstallatörer. Erbjuder marknaden ett komplett elsortiment samt paketerade koncept och lösningar. Elkedjan har stor erfarenhet av att leverera både små och stora projekt och finns på 190 platser med 1 600 medarbetare över hela landet.
Partner

Svea Solar

En av de snabbast växande stjärnorna på den nordiska sol-installatörs-himlen är Svea Solar. Med höga krav på kvalitet och effektivitet, parat med leveranstrygghet för slutkunden är de en given installationspartner för Utellus.
Partner

Peas Industries AB

Utellus moderbolag Peas Industries, en koncern inom förnybar energi med vindkraft, solenergi, bioenergi och geoenergi. Peas Industries har genom dotterbolaget OX2 utvecklat en betydande andel av den storskaliga vindkraften som har uppförts i Norden.
Partner

Svensk Solenergi

Utellus är medlem i SSE, den branschförening som representerar såväl den svenska solenergibranschen som de forskningsinstitutioner som verkar inom solenergiområdet.