Vår energi tar aldrig slut

Utellus är det lilla elbolaget med de stora ambitionerna. Vi har sedan starten 2006 haft en vision om ett 100% förnybart och hållbart energisystem. Resan har bara börjat, följ med oss på resten av äventyret.

Utellus är i grunden ett elbolag som erbjuder 100 procent förnybar el från vind och sol till våra kunder. Vi strävar efter att tillsammans med våra kunder och användare bygga ut det hållbara och förnybara energisystemet. Det betyder att vi inte bara vill förmedla grön el mellan köpare och säljare – vi vill också se till att det kommer in mer ren el i systemet. Sedan 2006 har vi erbjudit privatpersoner och företag möjlighet att investera som delägare i vindkraft och sedan ett par år tillbaka hjälper vi även de som vill producera egen solel att göra det på bästa sätt.

Vi har hittills hjälpt drygt 4 000 kunder att producera sin egen el, och har utöver det ett stort antal rena elkunder hos oss. Vi är oerhört tacksamma över att fyra år i rad (så länge vi varit med i mätningen) fått utmärkelsen “Sveriges Nöjdaste Kunder” enligt Svenskt Kvalitetsindex oberoende mätning.

Utellus ingår i OX2-koncernen med verksamhet inom vindkraft, solenergi, bioenergi och geoenergi. OX2 har genom åren utvecklat, byggt och förvaltat ett stort antal anläggningar för förnybar energi i Norden. Vi har uppfört vindparker åt IKEA och Google. Vi har hjälpt stora finansiella institutioner att förverkliga sina hållbara energisatsningar. Och vi har utvecklat en av Sveriges största biogasanläggningar. Bara för att nämna några exempel. Men det bästa och mesta har vi ändå framför oss i vår vision om en omställning till en 100% hållbar och förnybar energisektor. Vi går onekligen en spännande framtid till mötes.

Ta en titt i Utellus broschyr om solceller och låt dig inspireras av våra exempel på solceller för villa, radhus, fritidshus, bostadsrättsföreningar och lantbruk. Utellus anpassar installationen efter dina individuella förutsättningar och är med dig genom hela processen från offert till färdig installation. Eftersom Utellus dessutom är ett elbolag köper vi din överskottsel och dina elcertifikat. Du kan vända dig till oss om du har frågor om dina solceller och vi håller dig uppdaterad om de senaste nyheterna och reglerna kring solceller.

advisor image

Våra solrådgivare

Ring, maila eller chatta med oss för att bli elkund, få en solvärdering eller höra mer om andelsägd vindkraft.

Kundservice öppettider
Vardagar 09:00-16:00

Telefon 0771 - 81 87 00
E-post hej@utellus.se

Medarbetare

Team member
Ellinor Sönne, Kundservice
Team member
Charlotte Holm, Kundservice
Team member
Eva-Mai Maripuu, Kundservice
Team member
Saif Saif, Solrådgivare
Team member
Joakim Setterberg, Solrådgivare
Team member
Anna-Karin Andersen, tf VD
Team member
Monica Welander, Kommunikation
Team member
Sandra Nilsson, Ekonomi
Team member
Maria Lyckesjö, Press

Partners & organisationer

Partner

Sunny Future

Vår installationspartner Sunny Future gör idag Sveriges mest estetiskt avancerade solsystem. Är Sveriges enda godkända installatör av SunPower och har stort detaljfokus i varje led. Stolta slutkunder är deras motto.
Partner

Svea Solar

En av de snabbast växande stjärnorna på den nordiska sol-installatörs-himlen är Svea Solar. Med höga krav på kvalitet och effektivitet, parat med leveranstrygghet för slutkunden är de en given installationspartner för Utellus.
Partner

OX2

Utellus moderbolag OX2, en koncern inom förnybar energi med vindkraft, solenergi, bioenergi och geoenergi. OX2 ligger bakom en betydande andel av den storskaliga vindkraften som har uppförts i Norden.
Partner

Svensk Solenergi

Utellus är medlem i SSE, den branschförening som representerar såväl den svenska solenergibranschen som de forskningsinstitutioner som verkar inom solenergiområdet.