Solceller kan kännas som en stor investering och då vill man givetvis ha så mycket information som möjligt för att göra den bästa investeringen som också känns trygg. Vilka som är de bästa solpanelerna är en relativt komplicerad fråga utan ett helt självklart svar eftersom att det innehåller många olika parametrar. 

Nedan listar vi några av de som vi anser är de viktigaste sakerna att ta hänsyn till innan du bestämmer dig.

5 fördelar med solceller

 

 • Du får grön el. Solenergi innebär grön el eftersom det är energi som finns i naturen.
 • Solpanelerna är underhållsfria. Solpaneler är i princip helt underhållsfria.
 • Kostnadseffektiv lösning. Installationen sänker dina driftkostnader, vilket gör plånboken tjockare på sikt.
 • Möjliggör energilagring. Med en batterilösning kan du lagra energin och få leverans även molniga dagar.
 • Sälj överproduktion. Eventuell överproduktion är möjlig att sälja vidare. Detta hjälper vi dig gärna med, samt med försäljning av elcertifikat och ursprungsgarantier.

Nya, effektiva solceller – bra för både dig och miljön

Den el som du får från solceller är förnybart producerad och är därmed skonsamt mot vår jord. Eftersom att solceller använder solljuset som bränsle orsakar de inte heller några negativa utsläpp. Vad du däremot bör vara uppmärksam på när du väljer solceller är hur de tillverkas eftersom att det under produktionen krävs metaller och andra råvaror som kan vara känsliga att såväl bryta som att förädla. 

Vi på Utellus ställer höga krav på alla företag som vi samarbetar med för att kunna erbjuda de bästa solpanelerna. Därför har vi uteslutande valt att samarbeta med solpanelstillverkare som aktivt tar hänsyn till både miljömässiga och etiska aspekter under hela tillverkningsprocessen och kan stolt bekräfta att alla våra solceller är märkta med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval.

miljövänligt

5 artiklar att läsa: Allt du behöver veta innan du köper solceller

Är du sugen på att installera solceller, men vet inte hur du börjar?

Vad kul! Förhoppningsvis känner du dig mer säker på vad som egentligen gör solpaneler bra och vad du ska ta hänsyn till vid investering.

Börja med att göra en kostnadsfri värdering här på sajten för att få en bättre uppfattning om dina förutsättningar och vad du kan tjäna på att producera din egen el. Tillsammans med dig tar vi därefter fram ett 100% skräddarsytt system med nya, effektiva solceller som matchar dina behov och förutsättningar.

Har du ytterligare funderingar gällande solceller och vilka som är bäst? Tveka då inte att ta kontakt med våra eminenta rådgivare.

Vanliga frågor

 • Här finner du våra vanligaste frågor och svar gällande solceller och solpaneler.
 • Läs mer

Referenser

 • Intresset för att installera solceller är enormt stort. Möt några av dem som har valt att köpa sin helhetslösning via Utellus.
 • Läs mer

Ytterligare information

 • Det ska vara bekvämt att köpa solceller. Här kan du se lite mer i detalj vad som ingår vid en installation med Utellus.
 • Läs mer

Få gratis solvärdering!

Första steget mot en solvärdering och skräddarsydd offert efter dina behov och förutsättningar. Våra solrådgivare hör av sig till dig med mer information.

  Genom att fylla i och skicka in dina uppgifter i detta formulär intygar du att du har läst och förstått vår Integritetspolicy.

  Tack! Du är ett steg närmare solenergi.

  Vi kommer att kontakta dig inom en arbetsdag för att gå igenom alla detaljer för en offert. Har du möjlighet kan du under tiden börja ta gärna reda på:

  • Mått på taket • Typ av tak • Väderstreck

  Är du osäker på något så löser vi det när vi kontaktar dig.