Vad finns det för bidrag för solceller?

Här har vi sammanställt information som är bra att ha koll på när du ska installera solceller, söka bidrag samt för att veta hur lönsamheten och livet med solceller ser ut.

För dig som villaägare och ska installera solceller, så finns det två olika stödsystem:

 

 1. Investeringsstöd
  Det ligger på 20% av investeringskostnaden. Detta stöd gäller för hela solcellsanläggningen, inklusive installationskostnad.
 2. ROT-avdrag
  Det ligger oftast på 9% av investeringskostnaden. dessa procent räknas ut genom att du får göra ett skatteavdrag på 30% av arbetskostnaden, vilket i sin tur är 30% av den totala investeringskostnaden.

 

Dock kan man inte få båda stöden. När en bra yta för solcellerna har identifierats rekommenderar vi att du ansöker om investeringsstödet. I och med att din ansökan kommer in får du en köplats. Därefter handlägger respektive länsstyrelse ansökningarna i den ordning som de har kommit in.

Vad kostar solceller?

Vad det kostar att installera solceller beror kort och gott på hur många solpaneler som behöver installeras. Däremot innebär installationen direkt vinst ur flera aspekter, vilket i sin tur också kommer att göra din plånbok tjockare och öka värdet på fastigheten i fråga.

Ta del av vår prisjämförelse där vi har skissat upp några vanliga installationer och försökt jämföra deras lönsamhet på olika parametrar. Förhoppningsvis får du en bra uppfattning och en ungefärlig prisbild med hjälp av den.

Jag är sugen på solceller, men hur börjar jag?

Lysande idé tycker vi! För framtiden är ljus och inte en sekund av den bör missas. Börja med att göra en kostnadsfri solvärdering för att få bättre förståelse gällande hur mycket energi just ditt tak kan producera och vad det skulle kosta dig på ett ungefär. Du skriver bara in din adress i fältet för att påbörja din solresa.

Inga behov är någon annans lika. Utefter dina behov och förutsättningar tar vi tillsammans med dig fram ett 100% skräddarsytt system. 

Vid eventuella funderingar om solceller, bidrag och lönsamhet är du givetvis välkommen att kontakta våra kunniga rådgivare. Av dem får du svar på eventuella frågor och den rådgivning som du behöver.

Vi hörs!

Vanliga frågor

 • Här finner du våra vanligaste frågor och svar gällande solceller och solpaneler.
 • Läs mer

Referenser

 • Intresset för att installera solceller är enormt stort. Möt några av dem som har valt att köpa sin helhetslösning via Utellus.
 • Läs mer

Ytterligare information

 • Det ska vara bekvämt att köpa solceller. Här kan du se lite mer i detalj vad som ingår vid en installation med Utellus.
 • Läs mer

Få gratis solvärdering!

Första steget mot en solvärdering och skräddarsydd offert efter dina behov och förutsättningar. Våra solrådgivare hör av sig till dig med mer information.

  Genom att fylla i och skicka in dina uppgifter i detta formulär intygar du att du har läst och förstått vår Integritetspolicy.

  Tack! Du är ett steg närmare solenergi.

  Vi kommer att kontakta dig inom en arbetsdag för att gå igenom alla detaljer för en offert. Har du möjlighet kan du under tiden börja ta gärna reda på:

  • Mått på taket • Typ av tak • Väderstreck

  Är du osäker på något så löser vi det när vi kontaktar dig.