Så fungerar solceller


När solljuset träffar solcellerna uppstår en elektrisk spänning som konverteras till växelström genom en växelriktare. Den gör det möjligt för dig att använda strömmen hemma, samt lagra den om du har ett batteri och därmed sälja eventuell överproduktion vidare. 

Vi kan hjälpa dig med allt från design och offert, till installation och eventuell försäljning av el, elcertifikat och ursprungsgarantier.

5 fakta: Därför borde du installera solpaneler i Karlstad

 

 1. Miljövänligt. Det är ett grönt alternativ eftersom det är energi som finns i naturen.
 2. Kostnadseffektivt. Du tjänar pengar på installationen redan första dagen.
 3. Underhållsfria. Solpaneler är i princip helt underhållsfria.
 4. Möjlig att lagra. Energin går att lagra med hjälp av en batterilösning och du kan få leverans även molniga dagar.
 5. Sälj överproduktion. Eventuell överproduktion är möjlig att sälja vidare. Detta hjälper vi dig gärna med, samt med försäljning av elcertifikat och ursprungsgarantier.

Möt framtiden med Utellus


Vill du ha närmare information om hur du ska gå tillväga för att installera solpaneler i Karlstad? Ta gärna kontakt med oss, så berättar vi mer och hjälper dig att ta nästa steg.

Välj solenergi och bli självförsörjande med den renaste formen av energi.

Vanliga frågor

 • Här finner du våra vanligaste frågor och svar gällande solceller och solpaneler.
 • Läs mer

Referenser

 • Intresset för att installera solceller är enormt stort. Möt några av dem som har valt att köpa sin helhetslösning via Utellus.
 • Läs mer

Ytterligare information

 • Det ska vara bekvämt att köpa solceller. Här kan du se lite mer i detalj vad som ingår vid en installation med Utellus.
 • Läs mer

Få gratis solvärdering!

Första steget mot en solvärdering och skräddarsydd offert efter dina behov och förutsättningar. Våra solrådgivare hör av sig till dig med mer information.

  Genom att fylla i och skicka in dina uppgifter i detta formulär intygar du att du har läst och förstått vår Integritetspolicy.

  Tack! Du är ett steg närmare solenergi.

  Vi kommer att kontakta dig inom en arbetsdag för att gå igenom alla detaljer för en offert. Har du möjlighet kan du under tiden börja ta gärna reda på:

  • Mått på taket • Typ av tak • Väderstreck

  Är du osäker på något så löser vi det när vi kontaktar dig.