5 fakta om varför du borde installera solpaneler i Mölndal

Solens strålar är laddade med massor av energi. Under en dag träffas jordens yta av denna energi som är flera tusen gånger större än vad mänskligheten konsumerar under ett helt år. Denna energi är inte möjlig att nyttja utan solpaneler som kan fånga upp den.

Av den anledningen är det ett mycket bra val att installera solceller, så att man kan tillvarata denna energi och istället konvertera den till förnybar el.

 1. Genom installationen sparar du pengar redan från dag ett, vilket på sikt kommer att göra din plånbok tjockare.
 2. Eftersom att solenergi finns i naturen och är förnybar är det miljövänligt alternativ.
 3. Solpaneler är så gott som underhållsfria och kräver i princip ingen service.
 4. Med hjälp av en batterilösning är energin möjlig att lagra och du kan få energi även under dagar som solen inte skiner lika mycket.
 5. Vid eventuell överproduktion kan vi hjälpa dig att sälja den, samt elcertifikat och ursprungsgarantier.

Lagra solenergi med ett batteri

Solenergin som träffar solpanelerna går inte att nyttja på efterhand om du inte har en batterilösning. Med hjälp av ett batteri kan du lagra den solenergi som solcellerna överproducerar och istället använda den när solen inte skiner fullt lika mycket. På så sätt maximerar du nyttan av solpanelerna och skapar en mer hållbar energiförsörjning.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om hur du ska gå tillväga vid installation av solceller i Mölndal.

Vanliga frågor

 • Här finner du våra vanligaste frågor och svar gällande solceller och solpaneler.
 • Läs mer

Referenser

 • Intresset för att installera solceller är enormt stort. Möt några av dem som har valt att köpa sin helhetslösning via Utellus.
 • Läs mer

Ytterligare information

 • Det ska vara bekvämt att köpa solceller. Här kan du se lite mer i detalj vad som ingår vid en installation med Utellus.
 • Läs mer

Få gratis solvärdering!

Första steget mot en solvärdering och skräddarsydd offert efter dina behov och förutsättningar. Våra solrådgivare hör av sig till dig med mer information.

  Genom att fylla i och skicka in dina uppgifter i detta formulär intygar du att du har läst och förstått vår Integritetspolicy.

  Tack! Du är ett steg närmare solenergi.

  Vi kommer att kontakta dig inom en arbetsdag för att gå igenom alla detaljer för en offert. Har du möjlighet kan du under tiden börja ta gärna reda på:

  • Mått på taket • Typ av tak • Väderstreck

  Är du osäker på något så löser vi det när vi kontaktar dig.