5 anledningar till varför du ska installera solpaneler

 • Genom att installera solpaneler kommer du att spara pengar från dag ett.
 • Det är ett grönt alternativ eftersom det är förnybar energi som finns i naturen.
 • Solpaneler är så gott som underhållsfria och service är inget du behöver tänka på.
 • Eftersom att du kan lagra energin kan du få leverans av energi oavsett om solen inte skiner.
 • Eventuell överproduktion går att lagra och sälja. Vi hjälper dig gärna med detta samt med försäljning av elcertifikat och ursprungsgarantier

5 vanliga frågor om solceller:

1. Hur fungerar solceller?

Det är en vanlig fråga som vi får. Svaret kan vara både invecklat och enkelt förklarat. Men för att enkelt beskriva principen, så uppstår en elektrisk spänning när solens strålar träffar solcellerna. Genom en växelriktare konverteras den därefter till växelström som gör det möjligt för dig att använda strömmen hemma.

2. Kan man lagra solenergi?

Ja! Dock är eventuellt överskott av energi inte möjlig att nyttja utan ett batteri. Med hjälp av en batterilösning kan du alltså lagra den solenergi som överproduceras och istället använda energin när solen inte skiner fullt lika mycket eller sälja den vidare.

3. Vad kostar solceller?

Vad det kostar att installera solceller beror på hur många solpaneler som behövs. Ett exakt pris för solceller är därför svårt att ge ett direkt svar på då det varierar från fall till fall. Däremot innebär installationen direkt vinst ur flera aspekter, vilket över tid kommer att göra din plånbok tjockare och öka värdet på fastigheten i fråga.

Vi har skissat upp ett par vanliga installationer och försökt jämföra deras lönsamhet på olika parametrar. Ta del av vår prisjämförelse.

4. Hur många solceller behöver man?

Det enkla svaret är: det beror på. De faktorer som vanligtvis spelar roll vid bestämmelse av hur många solceller man behöver sätta upp är takets storlek, pengarna man är villig att lägga samt den egna elanvändningen. Det är kort sagt behov och förutsättningar som styr.

5. Är det miljövänligt med solceller?

Ja! Eftersom att solenergi är ett förnybart alternativ som inte har någon negativ påverkan på miljön bidrar du till en grönare värld genom att installera solpaneler – både idag och imorgon. Eftersom att solceller nyttjar solljus som bränsle orsakar de inte några negativa utsläpp.

solenergi

Så går det till att installera solpaneler med oss – steg för steg:

Steg 1: Planering
Inledningsvis får du personlig rådgivning där vi tar fram ett 100% skräddarsytt system utefter just dina behov och förutsättningar. Vi hjälper dig samtidigt med lönsamhetsberäkningar och lämnar därefter en kostnadsfri offert där lika stort fokus ligger på estetik som på lönsamheten. 

Steg 2: Installation
Vi bistår med komplett projektering och levererar nyckelfärdiga solcellspaket med optimerade system. Därefter får du naturligtvis utbildning, så att du lär känna systemet.

Steg 3: Livet med solceller

Det ska vara enkelt att köpa och installera solceller från Utellus, men ännu enklare att leva med. Genom att installera solcellspaket med oss får du därför alltid trygga garantivillkor, app-monitorering, kontinuerlig kontakt samt all hjälp du kan tänkas behöva med eventuell försäljning av överproduktion

Jag är sugen på solceller, men hur börjar jag?

Vad kul! Börja med att göra en kostnadsfri värdering här på sajten för att förstå lite mer kring dina förutsättningar och vad du kan tjäna på att producera din egen el.

Inga behov är någon annans lika. Tillsammans med dig tar vi därför fram ett 100% skräddarsytt system som matchar dina behov och förutsättningar. Vid eventuella funderingar är du alltid välkommen att kontakta våra kunniga rådgivare.

Vi hörs!

Vanliga frågor

 • Här finner du våra vanligaste frågor och svar gällande solceller och solpaneler.
 • Läs mer

Referenser

 • Intresset för att installera solceller är enormt stort. Möt några av dem som har valt att köpa sin helhetslösning via Utellus.
 • Läs mer

Ytterligare information

 • Det ska vara bekvämt att köpa solceller. Här kan du se lite mer i detalj vad som ingår vid en installation med Utellus.
 • Läs mer

Få gratis solvärdering!

Första steget mot en solvärdering och skräddarsydd offert efter dina behov och förutsättningar. Våra solrådgivare hör av sig till dig med mer information.

  Genom att fylla i och skicka in dina uppgifter i detta formulär intygar du att du har läst och förstått vår Integritetspolicy.

  Tack! Du är ett steg närmare solenergi.

  Vi kommer att kontakta dig inom en arbetsdag för att gå igenom alla detaljer för en offert. Har du möjlighet kan du under tiden börja ta gärna reda på:

  • Mått på taket • Typ av tak • Väderstreck

  Är du osäker på något så löser vi det när vi kontaktar dig.