Viktig information om elavtal hos Utellus

 

Kära kund,

På grund av förändringar i bolaget har Utellus fattat beslut om att avveckla elhandelsverksamheten i bolaget fr o m den 1 september 2021. Detta innebär att Utellus inte längre kommer att vara din elleverantör. 

För Utellus har det varit viktigt att hitta den bästa lösningen för dig som kund. Vi har därför valt att överlåta våra kunder till Rebel Elhandel AB. Rebel är precis som vi ett litet och kundnära elhandelsbolag som kan erbjuda miljösmart el och en enkel övergång. Därmed har vi på Utellus sett till att våra kunder får behålla sina villkor för elhandel. 

För att underlätta för dig har vi tagit fram den bästa av lösningar tillsammans med Rebel som innebär att du fortsatt får samma avtalsvillkor som du har i dagsläget. Precis som hos oss på Utellus, så kommer du hos  Rebel att få el märkt Bra Miljöval och du får ett rörligt elavtal som följer priset på elbörsen utan bindningstid. 

Kontaktinformation

Har du frågor kan du vända dig till oss på Utellus på kundservice@utellus.se, alternativt besöka Rebel Elhandel på www.rebel.se/valkommen-till-rebel eller höra av dig till dem direkt på info@renenkelbilligel.se.

Nedan hittar du svar på vanliga frågor som kan uppstå i och med överflyttningen.

Hälsningar
Utellus

Vilka är Rebel Elhandel?

Rebel Elhandel är ett digitalt elbolag som enbart säljer Ren Enkel Billig El. Rebel har lång erfarenhet av elbranschen och har som mål att göra det så enkelt som möjligt för sina kunder.

Är du nyfiken på att läsa mer kan du besöka deras hemsida: www.rebel.se.

Vad innebär det här för mig som är elkund?

Det innebär att Rebel Elhandel kommer att ta över ansvaret att leverera el till din bostad fr o m den 1 september 2021. Du behåller dina villkor och om du vill kan du läsa dem här: www.rebel.se/valkommen-till-rebel/villkor.

Du kommer också inom kort att få information direkt från Rebel Elhandel med ytterligare detaljer om övergången.

Vad innebär det här för mig som är solproducent?

Det innebär att Rebel Elhandel kommer att ta över ansvaret att leverera el till dig och ersätta dig för ditt överskottsel fr o m den 1 september 2021. Du behåller dina villkor för elhandel, men tjänsten där vi köper dina Elcertifikat och Ursprungsgarantier kommer inte att fortsätta efter övergången.

Dina avtalsvillkor finner du här: www.rebel.se/valkommen-till-rebel/villkor.

Ytterligare information om övergången får du direkt från Rebel Elhandel inom kort.

Behöver jag göra någonting?

Nej, övergången till Rebel Elhandel hanteras av Rebel och du behöver du inte göra någonting gällande övergången.
Om du är solproducent behöver du dock avsluta den automatiska överföringen av ursprungsgarantier och elcertifikat till Utellus senast den 31 augusti 2021.

Om du vill ha en annan leverantör, så behöver du själv göra ett aktivt val och teckna ett avtal med en annan leverantör och meddela Rebel Elhandel om din uppsägning.

Rebel bjuder på 2 månader fast avgift

För att du som kund ska känna dig extra välkommen, så bjuder Rebel på de två första månadsavgifterna.

Varför lägger Utellus ned elhandelsverksamheten?

På grund av förändringar i bolaget har Utellus fattat beslut om att avveckla elhandelsverksamheten.

Vad händer nu, och hur påverkar detta dig som elkund?

Fr o m 1 september 2021 kommer ditt elavtal att flyttas över till Rebel. De kommer att skicka mer information till dig inom kort. 

Den 1 september kommer du att föras över automatiskt som kund till Rebel. Rebel är precis som vi ett litet och kundnära elhandelsbolag som kan erbjuda miljösmart el och en enkel övergång. 

Att tänka på om du vill göra ett aktivt val

Om du inte vill detta har du såklart både rätt och möjlighet att byta elbolag redan nu. Utifrån Utellus värdegrund kan vi då rekommendera:

  • Rebel (vårt val, automatisk överföring fr o m 1 september) – det personliga och kundnära elbolaget, med ren enkel billig el. 
  • Telge Energi  – ett elbolag med förnybart i fokus.
  • God El – ett schysst elbolag för dig, miljön och omvärlden.
  • Tibber – ett modernt, digitalt och smart elbolag.


Om du gör ett aktivt val och byter elbolag: tänk då på att du har en kalendermånads uppsägningstid!

Kommer mina avtalsvillkor att förändras?

Nej. När du övergår till Rebel kommer du att ha samma villkor som du har haft hos oss på Utellus. Ditt nya elavtal innebär samma villkor, samma pris och är märkt Bra Miljöval utan bindningstid.

Blir jag utan el nu?

Nej. Du kommer inte att bli utan el. Om du inte byter till ett annat elbolag redan nu, så kommer ditt elavtal att flyttas över automatiskt till Rebel den 1 september.

Behöver jag byta betalningsmetod? / Behöver jag förnya mitt autogiro?

Om du har autogiro hos Utellus idag, så kommer detta att flyttas med till Rebel. Utellus kommer att skicka sin sista faktura i början av september som avser elförbrukningen i augusti.

När kommer första fakturan?

Första fakturan från Rebel kommer att komma i början av oktober och avser din förbrukning under september månad.

Vad händer med min överproduktion?

Rebel kommer att köpa din överproduktion som vanligt. Dock avslutas tjänsten för köp av ursprungsgarantier och elcertifikat vid övergången. Tänk på att du fr o m 1 september behöver ha avslutat den automatiska överföringen av elcertifikat och ursprungsgarantier i ditt Cesarkonto.