De senaste 10 åren har tekniken i vindkraft förbättrats i hög takt. Samtidigt har kostnaderna för både själva vindkraftverken och uppförandet av dessa minskat. Detta sammantaget gör att vinden kommer förbli en mycket viktig del i omställningen till en hållbar och 100% förnybar energiproduktion.

Du som privatperson eller företag kan också investera i vinden, och då är det klokt att gå ihop och göra det tillsammans med andra. Större vindanläggningar är betydligt mer effektiva än små vindsnurror på tomten.

Sveriges största vindkraftskooperativ
Delägarskapet ger medlemskap i Solivind El Ekonomisk Förening – Sveriges största vindkraftskooperativ – med över 4 000 andelsägare som tillsammans äger nio högeffektiva vindkraftverk runt om i Sverige. Varje år producerar föreningens verk 63 miljoner kWh grön, förnybar vindenergi.

Köp vindandelar
Varje vindandel kostar 4 500 kr och berättigar till 1 000 kWh per år. Du betalar självkostnadspris för elen, 35,00 öre/kWh (45,10 öre/kWh inkl. elcertifikat och moms). Historiskt en låg och stabil kostnad jämfört med priset på elbörsen Nord Pool som kan fluktuera kraftigt.

Du kan även köpa andelar direkt från nuvarande andelsägare som önskar sälja delar av sitt innehav via Andelstorget.

Kontakta Kundservice via formuläret nedan så berättar vi gärna mer om hur det går till att bli andelsägare. Du når oss även på 0771-81 87 00 eller kundservice@utellus.se.

Jag är intresserad av vindandelar

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort!

    Genom att fylla i och skicka in dina uppgifter i detta formulär intygar du att du har läst och förstått vår Integritetspolicy.

    Tack!

    Vi hör av oss till dig snart för att berätta mer om att bli andelsägare i vindkraftverk och vilka fördelar det ger.