De senaste 10 åren har tekniken i vindkraft förbättrats i hög takt. Samtidigt har kostnaderna för både själva vindkraftverken och uppförandet av dessa minskat. Detta sammantaget gör att vinden kommer förbli en mycket viktig del i omställningen till en hållbar och 100% förnybar energiproduktion.

Du som privatperson eller företag kan också investera i vinden, och då är det klokt att gå ihop och göra det tillsammans med andra. Större vindanläggningar är betydligt mer effektiva än små vindsnurror på tomten.

Som andelsägare bidrar du till att nya vindkraftverk byggs, till skillnad mot när du enbart köper miljömärkt el. Det är först då som ny förnybar el pumpas in i systemet och ersätter fossilbaserad el från olja och kol.

Sveriges största vindkraftskooperativ
Delägarskapet ger medlemskap i Solivind El Ekonomisk Förening – Sveriges största vindkraftskooperativ – med över 4 000 andelsägare som tillsammans äger 10 högeffektiva vindkraftverk runt om i Sverige. Varje år producerar föreningens verk 63 miljoner kWh grön, förnybar vindenergi.

Köp vindandelar
Varje vindandel kostar 4 500 kr och berättigar till 1 000 kWh per år. Du betalar självkostnadspris för elen, 28,00 öre/kWh* (42,51 öre/kWh inkl. elcertifikat och moms). Historiskt en låg och stabil kostnad jämfört med priset på elbörsen Nord Pool.

*Från och med 1 januari 2019 blir andelspriset 35,00 öre/kWh (exkl. elcertifikat och moms).

Ring, maila, chatta eller använd formuläret nedan så berättar vi gärna mer om hur det går till att bli andelsägare och vilka fördelar det ger.

Jag är intresserad av vindandelar

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort!

Genom att fylla i och skicka in dina uppgifter i detta formulär intygar du att du har läst och förstått vår Integritetspolicy.

Tack!

Vi hör av oss till dig snart för att berätta mer om att bli andelsägare i vindkraftverk och vilka fördelar det ger.